QUÈ ÉS SONA BAIXET? / festival i fest(a)

Sona Baixet és una iniciativa de LaCasaCalba que va nàixer en format de cicles conceptuals de teatre i música per a tota la família, celebrant-se en distints espais de València ciutat com la Sala Russafa o l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. En 2015 Sona Baixet adopta la concepció de festival –Sona Baixet Fest– i passa a celebrar-se durant dos dies a l’Alqueria Laborde de Gandia, en 2016 al Teatre del Raval i en 2017 a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i Sona Baixet Fest(a), que es desenvolupa al llarg d’una jornada: en 2017 va tindre lloc a la Platja de Tavernes de la Valldigna i el proper mes d’abril es traslladarà a Godella.

Sona baixet xiquets

Sona baixet xiquets

Sona baixet teatre

Sona baixet Dani Miquel

SONA BAIXET FEST / Primavera 2018

Sona Baixet Fest engloba distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música en un entorn familiar on puguen gaudir tant els més menuts com els més grans tot i que el públic objectiu del festival són els xiquets per als que s’ofereix una proposta de qualitat per a gaudir-la en família. Enguany el festival acull a l’escenari principal les actuacions de Ramonets, grup que versiona en valencià les cançons de la banda Ramones; Rodamons Teatre, grup ineludible de la música popular al País Valencià on el mateix Dani Miquel es va iniciar en la seua trajectòria artística; Marc Parrot, a qui alguns recordaran com El chaval de la peca però que fa anys va iniciar una carrera en solitari i al festival vindrà acompanyat de la seua parella, Eva Armisén, per presentar un llibre-disc amb dibuixos en directe; el divertit grup de surf instrumental Llobarros o els Trobaversos, amb música i poesia en directe. També actuara el grup de la Valldigna La POP, el grup català 2princesesbarbudes que visiten el País Valencià per primera vegada i Esperit!, un home orquestra que ens farà un recorrecorregut per les músiques del món. A més, hi haurà una col·laboració local amb l’Escola de Música del Grau que portarà dos grups de combos i la Big Band i amb l’Escola del Teatre Serrano que, sota la direcció de Ruth Palonés, realitzarà una cercavila d’anada i tornada des de la Casa de Cultura al Teatre del Raval acompanyats de tabal i dolçaina.

A més a més, al llarg del cap de setmana hi haurà varies sessions de teatre programades al Teatre del Raval, on també es podran visitar dues exposicions; el Mag Wendo, sessions de petit cinema en Super-8, un taller de noves tecnologies musicals amb La Cris i un de ciència i experimentació a càrrec de Pulsion Lab, així com taller de circ, de Muixeranga amb la Muixeranga de La Safor i com a novetat enguany, un taller de ioga en família i una xarrada sobre criança i educació lliure.

El fil conductor del festival vindrà de la mà de El Triangulista, que presentarà les actuacions, a més a més de la minidisco, dirigida pel mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, a qui encara podem escoltar cada vesprada en el seu programa Flor de pasión que dirigeix fa més de 40 anys. És tot un privilegi poder comptar amb la seua presència i serà un plaer escoltar els seus vinils en directe i en un entorn de luxe com és el jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, on tindrà lloc la major part del festival.

Sona Baixet Fest està organitzat per LaCasaCalba i l’Ajuntament de Gandia i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i esport de la Generalitat Valenciana; l’Institut Valencià de Cultura, Tots els Colors del Verd de la Regidoria de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia; Teatre del Raval Gandia; Fusta Orgànic; Consell dels Joves de Gandia;  Pollos Planes i el café de la Marquesa.

COMPRA JA LA TEUA ENTRADA!

ARTISTES SONA BAIXET / coneix les actuacions d'enguany

El Triangulista

Mestre de cerimònies

No coneixeu al Triangulista? No patiu, ell mateix es presentarà alhora que ens anirà introduint en el festival, donant pas a cada actuació i guiant-nos per a que no ens perdem cap detall! (més…)

Ramonets

Ser major és un ful

RAMONETS és una banda de rock orientada al públic familiar nascuda amb la intenció d'apropar aquest estil de música als més menuts i que el gaudisquen i a més que aprenguen, al llarg de l’actuació, aspectes relacionats amb el rock, com els instruments que componen una banda o com saluden els rockers. (més…)

Rodamons Teatre

Petiteses

RODAMONS TEATRE és una companyia de música i teatre que des de l'any 1996 es dedica a l'arreplega i investigació de contes i músiques populars i tradicionals per a acostar-les a tots aquells que vullguen saber... I ho fan acompanyats per instruments antics i tradicionals, d’altres més actuals i fins i tot, reciclats. (més…)

Llobarros

Exotic Combo

LLOBARROS és un combo d'exòtica i rock & roll instrumental que combina l'energia del garatge amb la voluptuositat de les maneres mediterrànies a la recerca d'un so misteriós i maligne amb el qual aconseguir un directe contundent, tant divertit com aclaparador. (més…)

Algú crida Tots a taula! I comença un món ple de sensacions. A vegades és emocionant. D’altres, un horror... Les cançons de Marc Parrot i les il·lustracions d'Eva Armisén s’uneixen de nou en aquest llibre per cuinar sis nous personatges amb què, sens dubte, petits i grans ens identificarem. (més…)

2princesesbarbudes

Sempre de vacances

Amb l'arribada de la primavera les orenetes venen a casa nostra per instal·lar-se fins a finals de setembre. Les 2princesesbarbudes ens expliquen la seua vida a través del disc Sempre de vacances, 11 cançons de composició pròpia que parlen de com fan el niu, què mengen, la seua criança, els viatges, el vestuari, el cant i els seus somnis. (més…)

Escola de Música del Grau de Gandia

Combo Folk i Combo de Música Moderna

Actuació de dues de les formacions de música moderna que l'Escola de Música del Grau ofereix als alumnes que cursen ensenyances professionals: el Combo Folk, amb un estil tradicional i mediterrani, el Combo de Música moderna, on destaca la fusió de diversos estils com el jazz, el funk, el latin, el reggae o el rock. (més…)

Actuació dels alumnes de la Big Band de l’Escola de Música del Grau que ens han preparat molt de swing i funk-jazz, entre altres ritmes, sota la direcció i arranjaments de Zabalo Borrás. (més…)

Trobaversos

Canta, juga, balla... poesia!

Espectacle que recopila poemes per a despertar els sentits i les emocions als més menuts a través de la nostra poesia, emprant jocs, balls, contes i música que tenen una base poètica i temàtica actual, basada en la tradició oral, acudits, rimes, embarbussaments, contes i cançons de la nostra terra i expressada amb paraules juganeres. (més…)

El mític locutor de Radio 3 ha acceptat de bon grat la invitació del festival per estar amb nosaltres els dos dies, dissabte i diumenge. Sabeu que Juan de Pablos porta 50 anys davant dels micròfons de la ràdio, la seua segona casa, des d'on ha servit també de pont entre generacions.   (més…)

La POP

En concert

Aquesta divertida i atrevida formació totalment acústica, revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Tot açò en un espectacle amb clara vocació interactiva i posada en escena teatral. (més…)

Esperit!

La volta al món d'Esperit!

Mau Boada (Esperit!) és un home-orquestra que ens fa viatjar amb tots els instruments que té a l’abast. Per ell, com per als anglesos, tocar música i jugar són una mateixa cosa. I encara més en aquest espectacle pensat per als més menuts, que va portar al Sónar Kids. (més…)

Mag Wendo

Màgia participativa

55Mag Wendo ofereix un espectacle de màgia participativa i amb molt d'humor que us farà passar una estona molt divertida, amb un repertori de jocs sorprenents, de prediccions, escapismes, aparicions, balls, etc. i sobretot moltes rialles on el públic està involucrat en tot moment. (més…)

Alguna cosa està fent xup-xup a l’olla: Un so? Una mà? Un peu? Què passa si posem una mica de julivert amb música de Bach? Ummm… alguna cosa està fent xup-xup… Veniu a esbrinar-ho de primera mà amb elements propers i quotidians que acosten als més menuts la poètica dels objectes i la música en directe. (més…)

ACTIVITATS SONA BAIXET / en diferents espais

EXPOSICIÓ: Caputxeta camina sola

La reintroducció de la infància en la ciutat

L'exposició està estructurada en dos recorreguts paral·lels o complementaris. Com a fil argumental, de referència, desenvolupa el conte clàssic de la Caputxeta Vermella, en aquesta ocasió es tracta d'una caputxeta contemporània, una xiqueta de nou anys que viu a una gran ciutat. (més…)

Xarrada

Maternitat, criança i educació alternativa en la societat actual

En un ambient tranquil i acollidor, diversos experts en criança alternativa han preparat una xarrada per a tots aquells que estan interessats en afrontar l'educació familiar de manera més conscient dins la societat actual. (més…)

Cercavila amb tabal i dolçaina

Els fantasmes del Raval

Cercavila dels Fantasmes del Raval que, acompanyats amb tabal i dolçaina, faran un passacarrer des de la Casa de Cultura al Teatre del Ravai i a l'inversa. Estarà protagonitzada per alumnes de l'escola del Teatre Serrano. (més…)

Petit Cinema

Projeccions de cinema en Super-8

Prepareu-se a veure els millors clàssics del cinema i curtmetratges d'animació en format Super-8 de la mà del projeccionista Santiago Estruch.  (més…)

TALLERS SONA BAIXET / passem a l'acció

Taller de ioga en família

Ioga i meditació

En el taller de ioga en família s'ofereix una xicoteta introducció de fàcils exercicis per a posar en pràctica en l'àmbit familiar. La pràctica de la meditació, el respirar en silenci aprenent a enfocar l'atenció en el cos i la respiració, ofereix múltiples beneficis que qualsevol persona pot experimentar després de la pràctica, independentment de l'edat o qualsevol classificació cultural o social. (més…)

Taller Pencil Clouds

Instal·lació participativa amb 'Coopera Collective'

Pencil Clouds es concep com un projecte changemaker basat en la creació d'estructures efímeres i participatives fetes amb llapis. Partim de la idea d'unir creativitat amb solidaritat on l'objectiu serà recaptar la suficient quantitat de llapis per generar un impacte positiu  l'educació de zones en conflicte. Un projecte que pretén ser glocal, solidari i col·laboratiu on la creativitat i participació col·lectiva és clau per generar el major benecifi educatiu. (més…)

Taller experimental de Music-Art amb Ciència

Pulsión (Música, art, ciència i joc)

De quin color sona la teua veu? Sona baixet? Sona fort? Quin és el so de la poma? Com sona un plàtan? Un taller experimental, divertit i provocatiu, de creació, experimentació i expressió musical per a totes les edats. Barrejarem música, art, ciència i joc en un espai co-creatiu on poder trovar-se i torbar-se. (més…)

Taller de música amb La Cris

Boom en tree (Musical circular per a famílies)

Hi ha alguna cosa que ens agrade més que jugar? Aquest és un wifi universal i ens retorna a un lloc innocent, on tot val. La proposta d'aquest taller és obrir un espai per a tornar al nostre cos (body music), crear col·lectivament, usar tecnologies i deixar-nos sorprendre. (més…)

Tallers d’Art

Construïm Baixet

Als tallers artístics del Sona Baixet Fest fem una mica de tot. Construïm cases de cartró per jugar dins d'elles i i a més a més les podem pintar al nostre gust de la mà de Pepa Castillo i gràcies a la col·laboració de l'empresa ALPESA que ens proporciona tot el cartró.  I, si teniu ganes de més, podrem seguir construint i pintant la vaca muntable, un mòbil que ens proposa l'artista gandià Vicent Almar. 

Taller de Muixerangues

Muixeranga de la Safor

Us convidem a fer un tast de La Muixeranga, aquesta asombrosa activitat en equip fonamentada en valors tan positius com l’esforç, la superació, la inclusió, la pluralitat, la cooperació i la germanor per construir figures i torres humanes seguint la tradició d'origen valencià iniciada al s.XVIII. (més…)

Taller de circ

Jocs i esports alternatius

Esteu preparats per jugar? Això sempre! Al Sona Baixet Fest no faltarà l'espai de circ on els més menuts podran caminar per la corda fluixa, volar amb les teles aèries, i ser uns autèntics malabaristes. (més…)

Venda d'entrades Sona Baixet /

DISSABTE 24

10

 8€ vesprada
 12€ en taquilla

DIUMENGE 25

10

 8€ vesprada
 12€ en taquilla

ABONAMENTS

14

 14€ anticipat
 16€ en taquilla

Ubicació

SONA BAIXET FEST té lloc a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós (Passeig de les Germanies, 13 – Gandia) i al Teatre Serrano (Passeig de les Germanies, 29 – Gandia).

CONTACTE SONA BAIXET /

Horari Teatre del Raval:
De dilluns a divendres de 10 a 14h00
Els dilluns de vesprada, obert també de 17h00 a 19h00

UN PROJECTE DE /

AMB LA PARTICIPACIÓ DE /

generalitat valenciana
institut valencià de cultura
teatre raval
pulsión
fusta-organic
ceneam
escola de música grau de Gandia
pollos-planes
tots-els-colors
escola-teatre
consell
alpesa